Mooie opbrengst tijdens Haringparty Lopikerwaard 2016!

21 juni 2016 door

HARI/170616

Op vrijdagavond 17 juni werd de Haringparty Lopikerwaard 2016 georganiseerd. Met circa 250 ondernemers uit de regio en uiteraard de aanwezigheid van heerlijke Hollandse Nieuwe Haring, werd een prachtig bedrag opgehaald van maar liefst €10.000,- voor de het goede doel van deze avond: mensen met een verstandelijke beperking in de regio Lopikerwaard. Met dit mooie bedrag worden in de komende periode meerdere initiatieven die deze doelgroep ondersteunen verblijd.

Voor deze editie was de Haringparty Lopikerwaard te gast bij Lekkerkerker Groep in Lopik. Het oer-Lopikerwaardse familiebedrijf viert dit jaar een symbolisch 100-jarig jubileum: de vier bedrijven uit de groep (De Zuivelmakers, Lebo Kaas, Machinehandel Lekkerkerker en Kasi Food) bestaan samen 100 jaar. Reden om afgelopen vrijdag hun deuren te openen voor de ruim 250 Lopikerwaardse ondernemers en om tevens samen met hen de eerste haring van dit jaar te proeven.
‘De haringparty Lopikerwaard is in korte tijd uitgegroeid tot een prachtig ondernemersevent waar veel ondernemers op af komen. Hartstikke leuk om dan ons jubileum op deze manier te mogen vieren én om meteen onze Machinehandel te laten zien’, aldus Niels Lekkerkerker van Lekkerkerker Groep. Berry van den IJssel, voorzitter van de Stichting Haringparty Lopikerwaard, vertelt: ‘We zijn Lekkerkerker Groep zeer erkentelijk dat ze dit jaar als gastbedrijf wilde fungeren. De avond was door de prachtige locatie, heerlijke haring en overige hapjes, drankjes en een veiling met een mooie opbrengst echt helemaal áf. Als bestuur zullen wij er op toezien dat het bedrag de komende maanden op een zorgvuldige wijze goed terecht komt bij de doelgroep van deze avond.’
Deze regionale haringparty is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd netwerkevent in de regio. Het event werd ook dit jaar georganiseerd door de Stichting Haringparty Lopikerwaard, in samenwerking met de regionale ondernemersverenigingen: Vihij, OVL, BV-M, BVO en OnderNamen. De stichting stelt zich ten doel een netwerkevent te organiseren waarbij de regionale ondernemers elkaar in sfeervolle setting kunnen ontmoeten, waar ook ieder jaar een maatschappelijk initiatief uit de regio wordt gesteund met giften die worden opgehaald tijdens de veiling.