Haringparty Lopikerwaard 2016 in Lopik!

22 maart 2016 door

bestuur haringparty

Menig haringliefhebber kan de datum vrijdag 17 juni 2016 omcircelen in de agenda. Dan vindt de Haringparty Lopikerwaard 2016 plaats. Het is alweer de zesde editie die georganiseerd wordt door de Stichting Haringparty Lopikerwaard en ditmaal zal het traditionele ‘harinkje happen’ plaatsvinden in Lopik. Lekkerkerker Groep zal op 17 juni als gastbedrijf haar deuren openen voor de regionale ondernemers.

De regionale haringparty is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd netwerkevent in de regio. Het event wordt door de Stichting Haringparty Lopikerwaard georganiseerd in samenwerking met de regionale ondernemersverenigingen: Vihij, OVL, BV-M, BVO en OnderNamen. De stichting stelt zich ten doel een netwerkevent te organiseren waarbij de regionale ondernemers elkaar in sfeervolle setting kunnen ontmoeten, waar uiteindelijk ook een maatschappelijk doeleinde wordt ondersteund. Dit jaar is als maatschappelijk doeleinde gekozen om mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen. ‘Er zijn in onze regio meerdere initiatieven actief die deze doelgroep ondersteunen. Als bestuur hebben we daarom ervoor gekozen om meerdere partijen te verblijden met het opgehaalde bedrag’, aldus voorzitter Berry van den IJssel.

Bijzonder gastbedrijf
Dat de familie Lekkerkerker dit jaar als gastbedrijf optreedt is niet zomaar. Het oer-Lopikerwaardse familiebedrijf viert in 2016 een ‘symbolisch’ 100-jarig jubileum. De Lekkerkerker Groep bestaat uit meerdere bedrijven: De Zuivelmakers, Lebo Kaas, Machinehandel Lekkerkerker en Kasi Food. ‘Deze vier bedrijven bestaan in 2016 tezamen 100 jaar’, aldus Van den IJssel. ‘Een prachtige bijkomstigheid voor ons event. Iedereen kent de Lekkerkerker Groep wel van naam. We zijn als bestuur ervan overtuigd dat vele ondernemers eens een kijkje achter de schermen willen nemen bij dit prachtige bedrijf.’