Abrona dankt Haringparty Lopikerwaard!

26 september 2016 door

IMG_20160913_104606

Twee jaar geleden was Abrona één van de begunstigden waar het opgehaalde bedrag van de Haringparty aan ten goede kwam. Mede dankzij deze ondersteuning kon het jaarlijkse uitje toch doorgaan. En dat was dit jaar de Efteling.

Via de mail kwam een dankwoord binnen namens Marjolein Buurman: ‘Vorig jaar hebben we met spijt ,vanwege de bezuinigingen, de cliënten moeten mededelen dat we niet alles meer kunnen doen zoals we gewend waren. Met als voorbeeld dat het niet zeker is of alle feestjes/uitjes nog wel door kunnen blijven gaan. Er kwam een vraag vanuit een paar cliënten of ze het dan zelf mochten regelen. Uiteraard hebben we dat idee omarmd en hebben we dit uitgewerkt. Het begon met het sparen van de kortingsbonnen op de Efteling bij de AH. Met grote inzet van cliënten en hun netwerk hadden ze het zo voor elkaar er 40 bij elkaar te sparen. Ze dachten dat ze er daar al mee waren, maar na een berekening kwamen ze er snel achter dat er meer nodig was. Namelijk de rest van het entree geld.

Door een oplettende ouder hebben we hiervoor een sponsor gevonden: Stichting Haringparty Lopikerwaard. Naar binnen konden we inmiddels. Een cliënt is naar de Plus in Benschop gegaan om te vragen of we daar mee mochten doen met de statiefles actie: resultaat 80 euro.
De plus heeft ook nog flesjes water gesponsord. Drank was voor die dag dus ook rond. Masmik werd ook gevraagd voor de lunch en dat wilde ze voor ons doen. De Lions IJsselstein heeft ons een bus en begeleiding geboden. En of het nog niet genoeg was ook nog een drankje en chips voor onderweg.
Alle eer aan Aniek Hekelman en Rik Lieman, die het (met enige hulp) voor elkaar hebben gekregen om uiteindelijk zonder kosten een dagje uit te kunnen. Wat is dit een mooi voorbeeld van zelforganisatie, waar we in de zorg nu zo op gefocust zijn.
Zonder onze fantastische sponsoren en de inzet van deze twee kanjers waren we dit jaar niet uit gegaan.